Operatia de Labioplastie

 

Chirurgia cosmetică genitală este o ramură a domeniului medical care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă în ultimii ani atât din perspectiva procedurilor aplicate, cât și datorită solicitărilor realizate.

Reducerea labiilor, aşa cum este cunoscută în termeni comuni labioplastia, este dedicată exclusiv femeilor și reprezintă cea mai bună soluţie pentru îndepărtarea disconfortului cauzat de dimensiunile mari ale labiilor.

Neplăcerea produsă de acest defect întâlnit la persoanele de sex feminin poate fi de ordin estetic, psihologic şi funcţional. Din acest motiv, reducerea chirurgicală a dimensiunii labiilor oferă satisfacţii majore. Calitatea vieții personelor care aleg să opteze pentru acest tip de chirurgie este îmbunătățită considerabil.

Este foarte important să cunoaşteţi toate aspectele pe care le implică labioplastia. Informaţiile necesare le puteţi găsi în cele ce urmează.

Ce este operaţia de labioplastie?

download

Această intervenție chirurgicală prevede eliminarea excesului de labii.

Cui i se adresează labioplastia?

 

Operatia de labioplastie este indicată persoanelor care se confruntă cu disfuncții sexuale și probleme medicale localizate în zona genitală, din cauza dezvoltării excesive a labiilor. Pot apela la această procedură și femeile care sunt nemulțumite de aspectul estetic al acestei părți a corpului.

Cum se realizează intervenţia de labioplastie?

 

Se realizează o incizie cu ajutorul laserului pe fiecare labie conform anatomiei locale. Astfel, se elimină surplusul și se reface forma anatomică, naturală a regiunii. Intervenția se execută sub anestezie generală, aceasta fiind cea mai bună alegere pentru siguranța și confortul pacientei în realizarea operației. Spitalizarea este necesară însă durează o singură noapte.

În ce constă operaţia de labioplastie?

 

Pacienta își reia activitatea zilnică normală a doua zi de la intervenţie. Local se pot resimți senzații minore de usturime sau mâncărime.

Activitatea sexuală este interzisă pentru o perioadă de 45 de zile după efectuarea operației.

Cui nu i se adresează labioplastia?

labiaplasty

Această operație este contraindicată persoanelor care prezintă infecții locale netratate corespunzător.

Care sunt riscurile labioplastiei?

 

Având în vedere faptul că intervenția este realizată cu ajutorul laserului, riscurile de hemoragie, infecție sau durere accentuată sunt aproape eliminate. Doar o senzație locală de ușor disconfort va fi resimțită de pacientă până la vindecarea completă a ariei tratate.

Notă*Operatia de labioplastie este realizată cu ajutorul tehnologiei laser și a metodelor care elimină riscul apariţiei traumatismelor, asigurând o mai mare finețe și acuratețe actului chirurgical. Recuperarea este mai rapidă, durerile fiind eliminate aproape în totalitate. Riscurile se reduc semnificativ în cazul acestei proceduri, în comparație cu intervenția clasică.

 

Concluzii

Cunoscând o popularitate din ce în ce mai crescută în rândul femeilor, operatia de labioplastie este o procedură prin care apectul pliurilor pielii ce înconjoară la exterior vaginul este redus şi înfrumuseţat.

Ereditatea, infecţiile locale şi naşterea pe cale naturală sunt cele mai frecvente cauze ale apariţiei asimetriei şi dezvoltării în exces a labiilor. Pacientele care apelează la chirurgia estetică pentru remodelarea zonei intime se confruntă foarte des cu dureri şi disconfort în timpul actului sexual, la purtarea lenjeriei sau când efectuează activităţi sportive.

Corectând aspectul flasc sau asimetric al zonei genitale, operaţia de micşorare a labiilor elimină atât nemulţumirile în ceea ce priveşte aspectul cât şi problemele legate de durere şi disconfort.

Această operaţie poate fi efectuată la persoanele adulte, fără a exista o limită maximă de vârstă.

În rândurile de mai sus am specificat că această intervenţie este realizată în cadrul clinicii noastre cu ajutorul tehnologiei laser. Acest aspect garantează obţinerea rezultatelor dorite şi elimină riscul apariţiei complicaţiilor postoperatorii.

Dacă vă doriţi mai multe detalii în legătură cu această procedură sau sunteți interesați într-o discuţie aplicată cu Dr. Kasem Abu Bakr în ceea ce priveşte beneficiile oferite de această intervenţie chirurgicală, nu ezitaţi să ne contactaţi la numerele de telefon 0730 052 545 şi 0721 188 186  sau la adresa de e-mail: office@doctorkasem.ro.

 

Save