Operatie de rinoplastie cu laser, rinocorectie, operatie nas

Remodelarea nasului, aşa cum mai este cunoscută operaţia de rinoplastie este cea mai sigură, eficientă şi rapidă modalitate prin care se realizează ameliorarea proporţiilor şi a aspectului nasului, îmbunătăţind în mod considerabil armonia trăsăturilor faciale. Acest fapt are o valoare emoțională foarte mare, deoarece majoritatea celor care suferă de defecte fizice ale nasului, tind să aibă o încredere scăzută în propria persoană, ceea ce îi face să se autoizoleze social şi profesional. Astfel, cei care apelează la această intervenţie de chirurgie plastică simt o îmbunătăţire a calităţii vieţii şi a modalităţii în care se raportează la ei înşişi şi la cei din jur.

Datorită beneficiilor majore pe care le aduce persoanelor care aleg să apeleze la acest tip de intervenţie, remodelarea nasului, este una dintre cele mai solicitate operaţii estetice, solicitările venind atât din partea bărbaţilor, cât şi din cea a femeilor care îşi doresc un nas cu formă şi dimensiune ce se armonizează perfect cu celelalte trăsături ale fizionomiei feţei.

rinoplastie, rinoplastie cu laser

Fiind o intervenţie de chirurgie plastică ce poate aduce modificări remarcabile asupra armoniei trăsăturilor faciale, îmbunătăţind-o în mod vizibil, este foarte important ca înainte să luaţi această decizie să cunoaşteţi cât mai multe aspecte în ceea ce priveşte modalitatea de realizare, tehnicile şi perioada de recuperare.

De aceea, în cele ce urmează, vă prezentăm aspectele importante în ceea ce priveşte efectuarea intervenţiei de remodelare nas – rinoplastie.

Ce este intervenţia de rinoplastie?

Rinoplastia este intervenția chirurgicală prin care se practică refacerea formei naturale a nasului și a funcției respiratorii.

Cui i se adresează operaţia de rinoplastie?

Această intervenţie de chirurgie plastică este indicată persoanelor ce prezintă:

– deformări congenitale sau post traumatice la nivelul structurii nazale (os, cartilaj, vârf, sept)

– disfuncții respiratorii cauzate de deviația septului și/sau alte probleme de căi respiratorii nazale.

Afla care este varsta de la care poti apela la operatia de remodelare nas

Cum se realizează operaţia de rinoplastie?

Intervenția nu se efectuează clasic, ochiometric. Rinoplastia se face după realizarea unor măsurători faciale precise introduse într-un program special computerizat care generează o simulare tridimensională (3D) și un plan geometric al noii forme a nasului astfel încât operația să fie cât mai precis realizată.

Se realizează o incizie ascunsă cu ajutorul laserului în partea posterioară a columelei. (“Columela este puntea de piele care se afla intre nari. Vazuta de jos, ea trebuie sa fie exact pe linia de mijloc. Cand este excentrica, narile devin inegale, cum se intampla in cazul deviatei de sept” ) .

Cu ajutorul laserului și a unor ustensile speciale se practică sculptarea structurilor nazale, îndreptarea acestora și eliminarea oricărui surplus. La fel se examinează și se corectează căile respiratorii intranazale. Intervenția se execută sub anestezie generală (anestezia generală fiind cea mai bună alegere pentru siguranța și confortul pacientului în realizarea operației). Spitalizarea este de o noapte.

Care este perioada de recuperare în urma unei operaţii de rinoplastie şi în ce constă?

Având în vedere tehnologia laser folosită, inflamația și vânătăile apărute sunt semnificativ reduse, iar durerea este eliminată aproape total, rămânând o senzație post operatorie asemănătoare cu o răceală sau o gripă. Se aplică un pansament de protecție special pe nas, care este scos și eliminat la 10 zile post operator. Pacientul este sfătuit ca 60 de zile după operație să îşi protejeze nasul în timpul somnului printr-o poziţie, pe cât posibil, cu fața în sus. De asemenea, este indicat că în acest interval să fie evitată purtarea ochelarilor și eliminat pe cât posibil riscul unor traumatisme locale.

Pe parcursul perioadei de recuperare se realizează o şedinţă de expunere la laser extern pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a reduce senzațiile de disconfort.

Cui nu i se adresează operaţia de remodelare nas?

Această intervenție este contraindicată persoanelor:

– care prezintă infecții locale active

– care prezintă infecţii pulmonare.

Ce riscuri presupune intervenţia de rinoplastie?

Având în vedere faptul că intervenția este realizată cu ajutorul laserului, riscurile de complicații sau de durere accentuată sunt aproape eliminate, rămânând doar o senzație locală de ușor disconfort până la vindecare.

În anumite cazuri și în funcție de recuperarea fiecărui corp în parte , și mai ales în cazurile în care a fost intervenit asupra naşului o dată sau de mai multe ori, pot apărea reacții la nivelul pielii sau a cartilajului nazal ce necesită mici reintervenții de augmentare. Acestea sunt explicate în particular, în funcție de fiecare caz în parte.

Notă* – intervenția fiind realizată cu ajutorul tehnologiei laser și a metodelor care elimină riscul apariţiei traumatismelor, asigură o mai mare finețe și acuratețe actului chirurgical, recuperarea fiind mai rapidă, durerile fiind eliminate aproape în totalitate, iar riscurile reduse semnificativ în comparație cu intervenția clasică.

rinoplastie, remodelare nas, operatia de rinoplastie

Concluzii:

Cel mai adesea, forma nasului este determinată de moştenirea genetică, dar poate fi influenţată în mod negativ de traumatisme ce se pot petrece pe parcursul vieţii, cauzate de accidentări sau loviri.

Operaţia de remodelare nas, cum mai este cunoscută intervenţia de rinoplastie, poate îmbunătăţi în mod considerabil încrederea în propria persoană, poate crea premisele necesare unei socializări active mult îmbunătăţite şi poate determina schimbarea atitudinii dumneavoastră faţă de propria persoană.

De asemenea, datorită faptului că prin operaţia de remodelare nas poate fi corectată structura pasajelor nazale, această intervenţie este una ce vă oferă duble beneficii: estetice şi funcţionale.

Astfel, printr-o intervenţie de remodelare nas nu doar vă veţi recăpăta aspectul armonios al feţei, ci vă vor fi îndepărtate şi neplăcerile cauzate de o respiraţie nazală deficitară. Realizarea respiraţiei pe gură vă poate cauza îmbolnăviri repetate din cauza faptului că aerul pătrunde în organism nefiltrat şi neîncălzit.

Este foarte important de reţinut faptul că pentru a putea apela la intervenţia de rinocorectie este necesar că dezvoltarea scheletului facial să fie definitivă, fapt ce se produce, de cele mai multe ori, după împlinirea vârstei de 13 ani, să aveţi o stare de sănătate bună, să fiţi dispus/dispusă să reduceţi sau chiar să eliminaţi fumatul.

Intervenţie de chirurgie estetică ce presupune precizie milimetrică, operaţia de rinocorectie trebuie să fie realizată de un specialist cu experiență în domeniu, care utilizează tehnica şi tehnologie de ultimă generaţie.

Adept al perfecţiunii şi perfecţionismului, Dr. Kasem Abu Bakr pune în slujba sănătăţii şi frumuseţii dumneavoastră întreaga sa pricepere, experienţă şi tehnologie de vârf în domeniu, motiv pentru care, apelând la serviciile medicale pe care vi le pune la dispoziţie, aveţi garanţia obţinerii rezultatelor optime.

Dacă vă doriţi să vă bucuraţi de o fizionomie armonioasă, dacă vă doriţi să puteţi respira uşor, fără dificultăţi, nu va rămâne decât să ne contactaţi pentru a stabili o programare la unul dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi esteticieni din România – Dr. Kasem Abu Bakr.

Intrați și vedeți și testimonialele pacientelor noastre.

Save

Save

Save

Save

Save

Save