10 sfaturi pentru a ne îngriji pielea iarna

Iarna nu putem neglija îngrijirea pielii noastre, este dintr-o epocă în care suntem expuși la schimbări constante de temperatură, frig de vânt și alte fenomene care ne slăbesc derma. Pentru aceasta, în această postare vom oferi 10 sfaturi pentru îngrijirea corectă a blănii noastre iarna.

În această stație, sângele vasului este contractat cu funcția de menținere a corpului de căldură. Unele dintre simptomele care apar pentru această cauză sunt deshidratarea, etanșeitatea sau formarea de fisuri în pielea noastră, în special în zonele expuse în mod constant la agenți externi precum sunt fața și mâinile. Pentru că este de o importanță vitală să menținem ritualul de hidratare a pielii noastre până în ziua de azi.

  Trebuie remarcat faptul că nu toate tipurile de piele care suferă aceste consecințe în același grad, cele mai afectate sunt cele uscate și subțiri, de asemenea cele sensibile și atopice. Pe de altă parte, grăsimile pielii nu suferă multe daune datorită unui strat mai ridicat de protecție, permițând menținerea dermei hidratată într-o măsură mai mare. 

Trucuri pentru a menține o hidratare adecvată a pielii noastre în timpul iernii

  1. Aplicați crema hidratantă zilnic, în principal pe față și pe mâini, deoarece acestea sunt zonele cele mai expuse la schimbări bruște de temperatură și frig, formând fisuri și provocând dureri destul de enervante.
  2. Curățarea pielii feței de două ori pe zi, cu scopul de a elimina grăsimea, transpirația sau contaminarea, printre alte substanțe.
  3. Hidratează-ne buzele ori de câte ori este necesar să ungi cacao și unt de shea. Este foarte utilă hidratarea lor înainte de culcare, astfel produsul este menținut atât de durabil în pielea noastră.
  4. Hidratarea mâinilor noastre ori de câte ori este necesar, la fel ca fața, sunt întotdeauna expuse la inclemența vremii. Trebuie să folosiți o cremă hidratantă exclusiv pentru mână și să o aplicați în mod regulat după spălarea mâinilor și înainte de culcare.
  5. Este necesar să ne protejăm pielea de razele UVA și UVB, pentru aceasta trebuie să folosim protecție solară, deși există soare.
  6. Protejați pielea mai sensibilă și este fața, mâinile și urechile cu bucăți de haina ca eșarfe, căști de protecție și mănuși.
  7. Consumul de apă într-o continuă menținere a unei hidratări adecvate a pielii.
  8. Evitați dușurile cu apă foarte fierbinte, este de preferat să folosiți apă caldă. Un sfat este să aplicăm atingeri moi cu prosopul pentru a ne usca, nu este necesar să frecați pielea, deoarece este foarte probabil ca aceasta să se irite și să apară roșeață.
  9. În cazul folosirii machiajului, este de preferat să recurgeți la produsele cosmetice din silicon, în acest fel se evită ca temperaturile scăzute să afecteze derma.
  10. Este important ca încălzirea să nu se găsească în partea de sus a celui de-al 24- lea și să usuce atmosfera și, astfel, pielea, este convenabil să folosiți umidificatoare pentru a transforma mediul și nu rezultă atât de uscat.

Măști, voaluri și alginate

Am auzit vorbind despre măști făcând mulți ani, iar acum putem găsi în mai multe texturi de diferite formate și proprietăți diferite. Măștile venite fac timp pentru viața noastră ca un singur tratament de întărire, iar astăzi în ziua de azi sunt ceva esențial pentru îngrijire intensivă și întreținere.

După cum am spus, există de multe tipuri, texturi și componente, hidratante, hrănitoare, liniștitoare, purificatoare, etc … și întotdeauna sunt o scuză bună pentru a se bucura de un moment pentru ei înșiși în cea mai pură relaxare. Permiteți-vă aceste momente cel puțin o dată pe săptămână, sunt doar 20 de minute din timpul dvs. și pielea vă mulțumesc.

Folosiți protecție solară

Soarele pe care îl iluminăm în fiecare zi, într-o măsură mai mare sau mai mică, de aceea ne expunem mereu la radiații solare, atât vara, cât și iarna.

Este important ca în fiecare zi să aveți grijă de pielea dvs. de expoziții și, deși nu observați sau nu păreați grave, momentele expuse la soare afectează pielea dacă nu protejați bine și, deoarece pielea are memorie, pe termen lung este produc îmbătrânirea prematură a pielii și uneori pot apărea chiar probleme ale pielii.

Păstrați temperatura sub control

Așa cum am spus, iarna ne confruntăm cu multe schimbări de temperatură datorită diferenței de a fi în interior, exterior, vreme, vânt, etc … Pe de o parte, frigul și vântul străzii și altul încălzirea atunci când am mers în orice unitate sau în propria noastră casă și, după cum se știe deja, acest lucru este foarte dăunător pentru piele și că aceste modificări modifică funcționarea lor normală și, de asemenea, se usucă considerabil.

În aceste momente, atunci când intră în acțiune și are și mai multă importanță, dacă este posibil, îngrijirea zilnică a pielii și aplică cel puțin dimineața și noaptea, o cremă hidratantă.

Un alt element care poate provoca leziuni și uscarea pielii este apa fierbinte. Când răcorește, de multe ori păcătuim pentru a folosi apa foarte fierbinte la duș pentru a ne încălzi sau chiar a ieși din duș pentru a curăța fața și, deși este reconfortant pentru o vreme, este foarte agresiv pentru piele, poate ajunge să provoace arsuri, roșeață și care, în plus, elimină manta hidrolipidică care protejează și menține hidratată și hrănită pielea noastră.

Vă recomandăm să folosiți apă caldă în măsura posibilului și să terminați dușul și să curățați facialul cu apă rece pentru a activa circulația, pentru a ajuta la închiderea porilor dilatați de căldură și pentru a calma pielea.