Ce este libidoul? Sfaturi pentru ao crește

Dorința sexuală de sex feminin este ceva pe care fiecare femeie ar trebui să îl cunoască la o sută la sută. Să știți că emoționați și mențineți în viață sunt două lucruri care ajung să practice. Dar ce este cu adevărat libidoul și cum îl putem crește?

Ce este libidoul?

Pentru început, trebuie să știți că libidoul este dorința de plăcere sexuală. Ca comportament, libidoul este răspunsul la atracția sexuală, iar sentimentul de atracție sexuală este total natural.

Astfel, libidoul feminin este o stare care implică hormonii femeilor și diferite reacții chimice care se dezvoltă în sistemul nervos central. Perioada anterioară ovulației, în cadrul ciclului menstrual, este adesea asociată cu o receptivitate feminină crescută și o motivație sexuală crescută. În această etapă a ciclului, estrogenul este crescut, iar nivelurile de progesteron sunt scăzute. Aceste niveluri hormonale favorizează libidoul la o femeie.

Dar libidoul sexual nu este egal la toate femeile și este menținut constant în toate etapele vieții sale. Primul dintre factorii care afectează libidoul feminin este vârsta femeii. O femeie atinge plinătatea sa fertilă la 35 de ani, potrivit experților. În acest fel, când apare menopauza ani mai târziu, cantitatea de estrogen generată de corpul feminin scade, deci scade și dorința sexuală.

Cu toate acestea, în intensitatea sa au fost implicați și alți factori, atât fizici, cât și psihologici, precum stilul de viață, educația, hormonul alterărilor, stresul și sentimentele, printre alții.

Cum se mărește libidoul?

Toate aceste cauze pot transmite factura sexualității și dorinței sexuale. Cu toate acestea, vestea bună este că are o soluție. Pentru început, cheia este să nu te lase copleșit și să presupui că dorința fluctuează de-a lungul vieții.

De asemenea, este important să recunoaștem că există o problemă, atunci când este așa; că scânteia este pe moarte sau că a fost deja stinsă și că este necesar să te implici pentru a o rezolva. Acestea fiind spuse, există o serie de elemente pe care le luăm în considerare și care pot contribui la creșterea libidoului.

Preliminarii

Multe femei dau loc relațiilor sexuale fără a avea o dorință adevărată, dar dacă lucrurile sunt făcute bine, acest lucru poate ajunge să apară. De ce nu ne concentrăm eforturile în apariția dorinței? Acest lucru se realizează prin prelungirea preliminariilor, fiind afectuoasă și amânând momentul actului sexual până când femeia este cu adevărat excitată.

Și este că una dintre tehnicile cele mai eficiente pentru creșterea libidoului feminin este prin stimularea sexuală, care poate crește la vedere, atingere, miros sau stimulare direct în diferite zone erogene ale corpului tău.

Moment

Alegerea momentului este un alt punct important de luat în considerare și faptul că femeile adesea nu se pot concentra asupra sexului dacă aveți o problemă importantă și este de o asemenea emoție sau de orice altă natură. Pe scurt, idealul este să alegi un moment stabil emoțional pentru tine, în care să te concentrezi pe sex și nu pe alte lucruri.

Planificare

Acest punct este legat de secțiunea anterioară. Și sexul nu are de ce să fie întotdeauna spontan. De fapt, uneori este foarte greu de realizat. Aceasta nu este o problemă, deoarece dorința poate provoca în mod conștient fără probleme, planificând momentele în care vrea să aibă relații sexuale.

Acest lucru nu este valabil pentru ceea ce a făcut o rutină, dar da în zile speciale și datele indicate au profitat de situație cu o cină romantică, un loc nou o experiență nouă etc. Important este să fim deschiși la noi scenarii.

Orgasm

Și ca ultim punct, dar nu pentru acest lucru mai puțin important: orgasmul nu trebuie să fie întotdeauna obiectivul. Și scopul ar trebui să fie întotdeauna plăcerea. A ajunge la orgasm este grozav, dar nu ar trebui să fie obiectivul și ne frustrăm să nu ajungem, cu condiția ca și relația sexuală să aibă succes.

După cum vedeți, nu obsedați de subiect, alegând un moment potrivit și urmând aceste sfaturi, libidoul femeilor poate crește atât de semnificativ. Cupluri sau terapie sexuală. Un alt mare ajutor pentru mulți oameni este acela de a face un partener de terapie sau sexual. Dacă da, un profesionist specializat vă va oferi ajutorul de care aveți nevoie. Este adevărat că orice psiholog sau psihiatru i-ar putea ajuta, dar este de netăgăduit că, dacă vizitați un specialist, șansele de succes cresc și sunt lungi.

Tratamente medicale pentru lipsa apetitului sexual

Dacă vizitați un specialist, acesta vă poate oferi câteva dintre tratamentele farmacologice care există din lipsa poftei de mâncare sexuală. De exemplu, dacă în analitică testosteronul este ridicat sau scăzut, medicul poate regla medicamentele. Nu mai așteptați și începeți acum să tratați lipsa apetitului sexual.