Arhive categorii: Fitness

Exerciții pentru persoanele supraponderale

A avea grijă de corpul nostru înseamnă a avea grijă de sănătatea noastră. Pentru aceasta, evitarea supraponderalității este atât de importantă, deoarece un exces de kilograme determină ca organismul nostru să lucreze mai mult și să provoace o uzură mai mare.

În plus, el face mai vulnerabil să sufere boli de tip cardiovascular, de exemplu, și are mai puțină rezistență la combaterea virusului. Dacă sunteți obezi, ar trebui să încercați să aveți o viață activă și să practicați exerciții care vă vor ajuta să vă simțiți mult mai bine. Scopul oricărui antrenament conceput pentru o persoană cu greutate excesivă ar trebui, mai presus de toate, să controleze greutatea și să reducă corpul gras.

Exercițiile ar trebui să fie concepute pentru persoanele cu mobilitate redusă și un anumit disconfort asociat cu greutatea. Munca cardiovasculară este esențială în acestea. Majoritatea obezilor au probleme cu spatele, iar rotațiile de realizare îmbunătățesc tonul mușchilor oblici extern și intern, iar extensia șoldului lucrează gluteul și extensorii trunchiului, care sunt foarte importanți pentru protecție și mobilitatea trunchiului și a coloanei vertebrale.

Squat cu extensie și rotație și vâsla cu ambele mâini facilitează consumul de calorii în timp ce lucrează mușchii înapoi.

Apoi, permiteți-vă să vă facilităm o serie de exerciții pe care le puteți face de acasă. Este important să le faceți în ordine, începând cu primul și să faceți o notă mentală că acest lucru ar trebui repetat între exerciții. Puteți practica multe repetări atât de potrivite pentru fiecare an, până la maximum 15. Odată ce ați finalizat circuitul complet, vă puteți odihni 90 de secunde și puteți reveni la pornire.

Pentru ca exercițiul să fie eficient, trebuie să faceți circuitul de trei ori. Optimul este să-l combinați cu exercițiile fizice, cum ar fi mersul pe jos, primele două săptămâni, ieșiți timp de 2 zile pentru a merge 20 de minute și faceți acest tabel pentru alte două zile. A Din a treia săptămână și puteți adăuga o zi mai mult de masă și 15 minute pentru a trece lumina înainte de a începe să faceți exercițiile.

Da, nu uitați că exercițiul trebuie combinat cu o dietă echilibrată.

Exercițiu cardiovascular

Înainte de a începe rutina și între exercițiu și exercițiu săriți timp de 30 de secunde pentru a alerga pe bandă, o bicicletă statică sau o eliptică. Dacă nu aveți niciunul dintre aceste dispozitive, puteți simula că mersul pe site ridicând genunchii puțin mai mult decât de obicei.

Rotația tulpinii (de la culcat) în lateral

Așezați-vă pe podea, pe un covor sau cu un prosop implicit, pufos, cu brațele deschise în formă de cruce pe sol. Ridicarea genunchilor pentru a forma un rect unghiular. Rotiți-vă talia și direcționați genunchii într-o parte, fără a atinge pământul, încercând să vă uniți picioarele și ținând întotdeauna umerii sprijiniți.

Extinderea șoldului și a umărului

Ne urcăm pe patru ca și cum am fi pe toate patru, și ne odihnim mâinile și genunchii pe pământ la înălțimea umerilor și respectiv a șoldurilor. Îndreptați unul dintre picioare și luați-l cât puteți de înapoi, până când extindeți brațul opus, deasupra capului. Repetați această mișcare schimbând piciorul și brațul și vedeți alternativ pentru a finaliza seria.

Squats cu extensia umărului și rotația trunchiului

Poziționați-vă în picioare în poziție verticală, separând picioarele astfel încât acestea să fie la aceeași distanță care există între umeri. Coborâți-vă corpul ca și când ați face gestul de a sta jos coborând fesele. Nu coborâți prea jos, aduceți-vă corpul într-o poziție în care știți că veți putea reveni.

A Odată ce ați ajuns la această limită, ridicați-vă în timp ce întindeți brațele în sus și rotiți trunchiul într-o parte. Repetați exercițiul schimbând partea cu fiecare repetare. Asigurați-vă că picioarele vor rămâne fixe și nu se vor roti. Luați aer când coborâți și expulzați-l când urcați.

Canotaj cu două mâini

Pentru a face acest exercițiu, vă ridicați și înclinați ușor trunchiul drept în față. Dacă aveți o halteră, alegeți-le și rotiți încheieturile, astfel încât palmele să privească în sus. Luați aerul și expulzați în timp ce vă prefaceți că remasul aduce coatele înapoi

Exercitarea echilibrului cu extensori

Înclină corpul spre înainte, echilibrându-se pe un picior, iar postura a adoptat un aspect care simulează zborul lui Superman, extinzând piciorul spre spate și ambele brațe în față. Revine la poziția inițială ținând piciorul în sus, dacă puteți. Faceți o serie completă și când terminați, schimbați piciorul.

Exerciții de flexibilitate Generalități

Acest ultim exercițiu ar trebui făcut numai când ați terminat pentru a face cele trei ture complete la circuitul de exerciții propuse. Aceste întinderi finale vă ajută să vă recuperați și să câștigați flexibilitate. Pentru aceasta, separă pasul mijlociu al piciorului în față și, din această poziție în sus unul dintre brațe, și îl întind peste cap în timp ce flexez trunchiul lateral spre partea opusă. Păstrați poziția 20 de secunde și comutați lateral.