Arhive categorii: Mod de viata

Cum să echilibrezi puterea copiilor tăi în timpul sărbătorilor din decembrie?

A sosit decembrie și odată cu acesta mesele speciale de Crăciun, dulciurile și deserturile. Aceste modificări și creșterea aportului de grăsimi și carbohidrați pot provoca efecte asupra nutriției copiilor, deoarece este important să se mențină echilibrat în timpul festivităților.

„Principalul lucru este să înțelegem că nu este să interzicem, ci să îi învățăm pe copii să mănânce atât de conștienți, combinând mâncarea hrănitoare și izbitoare; și ajungând la acorduri cu ei”, explică Adriana Brito, nutriționistul Vita, marca Pasteurizadora Quito.

Cu privire la efectele unei diete dezechilibrate în acest moment:

Excesele la prânz sunt frecvente în acest moment și consecințele majore asupra sănătății sunt următoarele:   

  • Probleme gastrice, cum ar fi reflux, constipație sau diaree.
  • Reacții alergice, existente sau noi, datorate dezechilibrului nutrițional și excesului de alimente puțin sănătoase.
  • Probleme de somn, cum ar fi insomnia sau anxietatea, adesea cauzate de consumul de alimente bogate în grăsimi și zaharuri simple.

La sfatul pentru echilibrarea nutriției copiilor:

Privilegierea alimentelor complete în nutriție: Este important să conțină proteine ​​de mare valoare biologică, cum ar fi laptele; glucide complexe și grăsimi vegetale. Ceea ce este recomandat este planificarea meselor pentru a distribui nutrienții necesari pe parcursul zilei. Se poate combina între mese alimente de bază ca iaurt, fulgi de ovăz sau brânză.

Trebuie remarcat faptul că fulgi de ovăz este o sursă excelentă de fibre, astfel că ajută digestia și reduce colesterolul. O opțiune ideală este terciul de pasiune și naranjilla cu pulpă de fructe Natural Vita sau laptele de ovăz cu scorțișoară. Nu conțin arome sau culori artificiale.

Privilegierea consumului de produse lactate și fructe: Aceste grupe de alimente sunt ideale pentru a le înlocui pe cele bogate în zaharuri, de asemenea, sunt potrivite pentru a oferi o gustare sănătoasă. De exemplu, o jumătate a zilei poate consuma un pahar de arome de lapte Vita însoțite de o felie de brânză Vita Mozzarella și fructe.

În acest fel, copilul va fi săturat, va mânca în porții adecvate, iar timpul său de masă va fi distractiv și variat. Chiar și tu poți opta pentru shake-uri precum bananele și ovăzul cu același lapte, gustul acestuia va fi foarte bine acceptat de majoritatea micilor din casă.

Nu săriți sau modificați programele de mâncare: trebuie să respecte 3 mese principale și băuturile răcoritoare în acest timp. Acest lucru permite menținerea ritmului de aprovizionare pe tot parcursul anului. Pentru cina de Crăciun, cel mai recomandat este planificarea unei activități reprezentative pentru o noapte medie și evitarea alimentelor grele.

Este important ca meniul să conțină întotdeauna proteine, lactate, hidrați de carbon sub formă raționalizată, legume și grăsimi din aceeași sursă. Poate face loc unui desert mic, fără o sarcină excesivă de zahăr. Faceți activitatea fizică zilnică: aceasta este o metodă bună pentru a menține echilibrul în acest moment, deoarece vă ajută să cheltuiți caloriile consumate. Pentru aceasta pot fi aranjate jocuri în familie care implică mișcări și activități fizice.

Hidratarea este esențială: este important să controlați sau să evitați, dacă este posibil, consumul de sodă sau băuturi cu coloranți. Ceea ce este sănătos este înlocuit cu opțiuni nutritive și răcoritoare, cum ar fi nectarul sau fulgi de ovăz. De exemplu, Vita Nectar of Orange concentrează o cantitate mare de vitamina C și este ideală pentru a întări apărarea organismului, pe lângă faptul că nu are coloranți sau arome artificiale.

Principalele erori de putere la aceste date:

  • Consumați o dietă fără planificare, compusă din zaharuri rafinate și dulciuri în exces. Deși sunt foarte apetecidoși de cei mai mici și sunt ceea ce se dă cel mai mult în acel moment, ele reprezintă o mare problemă.
  • Mănâncă în afara orelor normale. De obicei, mesele sunt la miezul nopții și acest lucru provoacă o tulburare în hrănirea copilului și stres.
  • Lăsați alimentele sănătoase. În general, dulapurile și frigiderele sunt umplute cu dulciuri și puțină mâncare sănătoasă.
  • Cina și mesele grele în cluburi de noapte. La aceasta se adaugă sărbătorile sunt compuși, în cantitate mai mare, pentru alimente prăjite, dulciuri și carne în exces. Aceasta este o greșeală, deoarece copiii iau un regim diferit de cel al adulților.
  • Consumul excesiv de pâine și produse de patiserie. Acestea sunt unul dintre produsele cele mai apetecide la curent , cu toate acestea, conțin niveluri ridicate de zahăr și calorii.