Arhive categorii: Sănătate

Metodă naturală pentru scăderea tensiunii arteriale

Există tratamente alternative care ar putea fi considerate un adjuvant la tratamentul tensiunii arteriale crescute. Sunt eficiente? Ce spune cercetarea? Astăzi vrem să ne adresăm unuia dintre cele mai populare.

Metodă naturală pentru scăderea tensiunii arteriale: În ce este maderoterapia ? Apiterapie sau terapie cu albine: ce este și pentru ce se folosește? Ce sunt tincturile pe bază de plante și ce se folosește?

Sângele de presiune este forța care apare atunci când inima conduce sângele, prin artere, către organe. Cu cât este mai mare tensiunea, cu atât efortul mai mare trebuie să facă inima să pompeze sângele.

Principalul risc este că, dacă nu este controlată, presiunea poate provoca leziuni ale vaselor de sânge și, de asemenea, probleme la nivelul mușchiului inimii.

La adulți, nivelurile normale ale tensiunii arteriale sunt:

  • 120 mm Hg când inima bate din cauza activității fizice
  • 80 mm Hg când este în stare de repaus.

  Se consideră că tensiunea arterială este mai mare decât dreapta atunci când prima măsură depășește 140 mm Hg și a doua, 90 mm Hg.

Ceea ce îngrijorează cel mai mult la această afecțiune este că nu prezintă simptome puternice, decât dacă se află într-un stadiu mai complicat. Această caracteristică poate fi periculoasă pentru pacient, deoarece face dificilă primirea unui diagnostic și tratament în timp util înainte de a suferi consecințe mai atente.

Presopunctura pentru scăderea tensiunii arteriale

Eu sfigmomanometru. Hipertensiunea arterială este o afecțiune care prezintă multe riscuri pentru sănătate. Din acest motiv, înainte de a încerca orice metodă alternativă pentru a vă sprijini controlul, este esențial să vă consultați medicul și să urmați tratamentul prescris de acesta. În general, profesionistul sugerează combinarea unor medicamente cu schimbări în stilul de viață.

Cu toate acestea, există și alte măsuri terapeutice care au arătat efecte pozitive în controlul tensiunii arteriale crescute. Cu toate acestea, nu există dovezi că acestea pot înlocui sau pot fi o alternativă la standardul de tratament. Chiar și pentru a le folosi ca complement, ideal este să o faci sub supravegherea medicului.

În acest caz, în special, vorbim despre o metodă din medicina orientală: presopunctura. Este o tehnică de medicină tradițională chineză care constă în exercitarea presiunii asupra diferitelor puncte ale corpului pentru a stimula și a obține beneficii asupra sănătății.

În acest caz, propunem practica sa ca adjuvant al tensiunii arteriale crescute. Pentru ce motiv ? Aplicarea sa a dovedit efecte pozitive în scăderea presiunii la pacienții cu hipertensiune.

Deși dovezile sunt limitate, un studiu recent publicat în Medicina complementară și alternativă bazată pe dovezi, sugerează că poate fi inclus în cadrul medicului planului pentru a reduce presiunea ridicată. Chiar și un studiu publicat în revista subliniază că acest tip de abordare ar putea fi recomandat cu medicamentul de tratament pentru a regla frecvența inimii și a presiunii sângelui.

Cu toate acestea, încă o dată, trebuie amintit că nu ar trebui să înlocuiască medicul de tratament. În plus, idealul este ca acesta să fie aplicat de un profesionist, deoarece o practică proastă ar putea fi dăunătoare.

Să vedem mai jos câteva dintre punctele de presiune recomandate:

Punctele de presiune 1 și 2

Punctul de presiune 1 merge de la partea din spate a lobului urechii până la centrul claviculei (punctul 2). Trebuie să vă imaginați că pe aceasta există o linie care se conectează, așa că mergeți pe întindere cu gălbenușurile degetelor în timp ce face o presiune moale. Se recomandă repetarea mișcării de aproximativ 10 ori, pe fiecare parte a gâtului.

Punctul de presiune 3

După masarea punctelor de presiune 1 și 2, trebuie să localizați punctul care este la jumătate de centimetru de lobul urechii, în direcția spre nas. A de mai jos, se exercită o oarecare presiune cu vârful degetelor de la degete și se realizează un masaj moale, timp de un minut, pe fiecare parte.

Obiceiuri de viață pentru a reduce tensiunea sângelui

În plus față de presopunctură, există și alte modalități de abordare a tensiunii arteriale pentru a suplimenta medicul de tratament. Chiar și acestea sunt măsuri care sfătuiesc de obicei profesionistul să controleze și să prevină hipertensiunea.

În conformitate cu o cercetare publicată în JRSM Cardiovascular Disease, există dovezi care susțin rolul sării, obiceiurile proaste și nutriția asupra comportamentului arterial de presiune. Prin urmare, este de dorit să schimbați stilul de viață.